Padirac grotten

De langste grotten van Europa

Langs de rivieren de Dordogne en de Lot zijn behoorlijk wat grotten te bezoeken. Gouffre de Padirac is één van de bekendste en spectaculairste. Dit komt omdat er twee zaken van deze grot zeer tot de verbeelding spreken. Ten eerste bestaat de ingang uit een enorm gat in de grond met een doorsnede van meer dan veertig meter en ten tweede stroomt in de grot een rivier, waar je met gondels overheen vaart. Naast de prachtige zalen zijn het deze twee eigenschappen die deze grot zo geliefd maken bij toeristen. 

BELANGRIJK: Als het niet mogelijk is om voor meer dan 1 persoon te reserveren, dan is het al volgeboekt. Kies dan een andere tijd of dag. 

U krijgt daar een gratis audio set met een Nederlands gesproken gids die u alles vertelt over de historie van deze prachtige grotten.

U kunt het beste uw bezoek aan de grotten combineren met een bezoekje aan Rocamadour dat maar 15 minuten verder rijden is.

Via de link hieronder kunt u zelf eenvoudig reserveren. Wel moet u voor de tickets een login-registratie aanmaken. U kunt op de website ook kiezen voor Engelse taal. Neem een vest of een trui mee. Het is in de grotten te koud voor een t-shirt. www.gouffre-de-padirac.com